Kändisskap

Ja det är inte lätt att bli en rikstäckandde kändis, man får verkligen tänka sej för innan man gör saker och ting annars blir det väl löpsedlar med STORA svarta bokstäver haha.
Annars har dagarna efter Landgång visades varit ganska lugna, inga större mängder av papparazzi fotgrafer har stått här utanför, då brukar det vara mer Kineser som står och fotar när mina Vallmo blommar(försökte finna ett kort på detta men det ligger väl på n¨ån hårdisk jag inte finner i skrivandets stund).

Har inte haf t så mycket att skriva om så det är därför som det var en stund sen nu, helgen som gick tillbringade jag nere i K-krona där Fabian hade en fotbollsmatch på fredagen, det blev förlust med 3-1 men som jag sa så blev det igentligen 1-1 för om man räknar bort 2 självmål i första halvlek så blir det ju så. 0-2 målet var riktigt snyggt, Oskar får bollen en meter från mål och klipper till på halv volley otagbart för målvakten(Fabian), jag undrar vad Oskar tänkte på när han klipte till så hårt mot eget mål, men det gav i alla fall ett glatt skratt runt planen. Lördagen satt jag 6,5 timmar i Väggahallen som ligger i Karlshamn, försökte då få tag på Landgångs Lars men han har slutat svara i telefon nu när han blivit TV-stjärna haha. I alla fall så spelade Fabian både P11 och P9, matcherna i P11 var lite för tuffa tyckte jag men i P9 så var det mest otur och lite oskärpa som gjorde att han inte gick vidare från gruppen, var riktigt imponerad av hur snabbt dessa killar spelar med hårt skruvade bollar. Fick även höra av Fabian att han hade världens sämsta coach, men det fick övriga föräldrar på plats tydligen höra oxå haha.

Annars ser jag mest fram imot andra avsnittet av landgång på torsdag där tydligen min namnskylt skall vara ändrad allt enligt producenten som förövrigt bad rederiet om ursäkt, deras namn var väl rätt JÄVLA FLANE är vad han är tycker jag.



Hittade en bild på en Vallmo



Ett starkt golf team, den som inte är jag är German 

Landgång

Ja då var det dags för den 3:e säsongen av Landgång att gå av stapeln, i detta program får ni bla möta den elegante 1:e maskinisten samt kaptenen Lars numera känd som Landgångs Lars. Nu när det är framme så långt att det skall sändas så känns det inte alls lika kul att vara en av besättningen som det känts innan, då vi skojat friskt om Skavlan, Spy Bar där LL skulle vara kändis bartender med Kristibrud. Kan avslöja att idag så här timmarna innan så är jag inte fullt lika tuff som förra vecka, kanske beroende på att jag har åkt på en jätte förkylning(bra att ha att skylla på haha).
Nog om detta men som sagt tidigare 20:30 Kanal 1 idag.

Imorgon lämnar jag Styrsö för att ge mej iväg till det sydöstra hörnet av vårt land, fredags kvällen kommer att tillbringas på Havsvallen där Fabian gör utomhus premiär för denna säsongen, sen bär det iväg till Karlshamn på lördag morgon innan tuppen vaknat för att ovan nämnde grabb skall spela pingis turnering, sen skall det om allt går som planerat mina änglar följa med mej upp till Styrsö för att tillbringa en vecka här.

Ha de´gött

Turism

Ja då var jag tillbaka i etern och även på Styrsö.

Helgen tillbringades i Karlskrona där mina barn bor, ja igenteligen bor dom på Sturkö.
På lördagen var vi i Växsjö och badade på äventyrsbad, detta var skitkul ruschkanor och strömmar att fara omkring i, det var heller inte så mycket folk när vi kom dit så då han man med det mesta utan att köa.
Påväg tillbaka till Karlskrona så somnade alla resenärer utan chauffören och tur var väl det för vi mötte folk på vägen som hade svårt för höger och vänster samt att se sej för innan man kör ut på vägen, tror att det var åtminstånne 3 incidenter under de 80 minuter som denna resa tog, hmm hur är det det ubildningen i trafik kunskap i det sydöstra hörnet av vårt avlånga land.
Väl framme så började Fabian prata om Rosenbom, Karl XI och nån träkyrka som är byggd av ryska fångar för detta läser han om i skolan, sagt och gjort så vi tog en turist runda i stan. Under denna runda så hittade vi även Erik Dahlberg som grundade denna anrika örlogsstad.
Skall tillägga att vi oxå han med en Bowlingrunda, kanske skall berätta hur. I K-krona verkar allt stänga klockan 16:00 på lördagar!! i alla fall så blev Heléna och jag sugna på en kopp kaffe under allt turistande, då ylade vår Guide och historie professor att han såg ett bowlingkafé, kanon tvärnit och handbromsladd in på första bästa parkering. In på kafét bar det av, väl inne så möts vi av meddelandet att kafét är stängt men det går bra att bowla, behöver kanske inte skriva om vem som vann men han kommer snart att vara rikskändis genom TV.

INFORMATION:
Har tidiagre skrivit att Landång 3 skall sändas 20:00 22/4 i SVT 1, men ni som sett trailern kanske redan har sett att jag uppgivit fel tid så RÄTT TID ÄR 20:30(men jag fick ju dag och kanal rätt 2 av 3 är rätt OK)


Simma Lugnt



Heléna och Fabian skänker en slant till Rosenbom.

Rosenbom var Polis då det begav sej, han gick runt och tiggde pengar för att kunna försörja sin familj bestående av 7 barn.



Lite information om Rosenbom



Träkyrkan som är byggd av ryska fångar, det skall även vara den största träkyrkan i Sverige allt enligt historie professor Fabian. Kan även se Fabian och Rosenbom i förgrunden.



Erik Dahlberg
Skall enligt inscriptionen vara grundaren av K-krona, detta kom lite som en överaskning för mej då jag trodde att det var en Kung, för på stortorget står ju Karl XI och spänner musklerna. Tänk vad får veta bara av att vara nyfiken, men kanske har jag fel!!



Karl XI kommentarer överflödiga



Vägvisare
Kan avslöja att jag hade fel angående riktningarna enlig denna skylt, kanske kaptenen på U137 led av samma sak när han stransatte sin U-båt utanför Senoren. En fundering jag fick var kanske att denna skylt kom uppe efter den händelsen för att vägleda våra vänner i öst??



Slutligen 2 goa gubbar!!

Ledig

Ja då var alla kurser över för den här gången, man får väl hoppas att något fastnat.
Imorgon blir det 400km bilfärd för att träffa arrvingarna, det skall bli skönt. På lördag så beger vi oss till Växsjö för att bada på deras äventyrsbad.

Kan förövrigt meddela alla som inte bor i Göteborg att det har luktat koskit, trodde först att det var nån som läkte på kuirsen utan att göra en riskanalys, men som ni kanske förstått blev det värre så fort man kom på utsidan.

Så nu är jag äntligen ledig lite så jag har faktidkt hunnit packa upp bagaget nu.

Tillbaka

Hejsan

Ja då var den första av 2 kurser avklarad, det var en underhållande brandkurs.
Kursdeltagarnas ålder täcktes innom spannet 25-73 år där 73 åringen tog över sista dagen, styrde och ställde ivrigt påhejad av övriga deltagare, undrar om klrat sista dagen utan honom haha.

Imorgon skall man upp och väcka tuppen för att påbörja kurs No:2 riskanalys på handelsakademin vid Klippan. denna kurs är helt teoretisk så jag tror att det blir fruktandvärt jobbigt att hålla sej vaken, har haft lite jobbigt att vakna mån-tis och kännt mej rätt seg hela dagarna, men livet blior väl enklare längre fram och sova kan man ju göra när man gått i pension.

Hej hej

Skallerorm och Hammerfall

Hej mina trogna läsare!!

Ja då var man hemm sedan några timma, har precis sluppit ur klorna från min sambo och älskade så jag får lite tid över att skriva lite om min resa.

Vi lämnade fartyget vi 10-tiden, som vanligt klaffar ju allt. Fick stå och vänta på shuttlen till gaten(porten), och när klockan blev 10:15 så jag gick och snackade med en gubbe som hette Joe om han kunde påminna sina kompisar att vi faktiskt skulle bli hämtatde klockan 10. Under dessa skälvande minuter som jag lämnade övriga avmönstrare så lyckades vår kadett sparka iväg nått som hon trodde var ett gummiband, det var det inte. Vid närmare undersökning så visade det sej att det var en liten skallerorm som låg där i solen och gottade sej, nyfiken som man är tog jag hjäp av Mr Tago tago alias Archibal Cruz för att hitta nått att peta med, vi fann en bit ståltråd. När vi petade på den så räckte den ut tungan och alla 4 ryggade tillbaka och när jag sa att små orma är giftigare än stora så blev alla jätte rädda och räddaste blev nog jag, men dertta hindrade mej inte att peta på den ytterligare.

En ännu större upplevelse var väl när vi satt i baren på flygplatsen och väntade på att planet skulle gå. Först ser jag en långhårig varelse komma upp för rulltrappan, tänker den här killen känner jag igen han måste var från Göteborg hmmmm, sen dyker det upp 3 stýcken till, då slår blixten ner Hammerfall vad i hela hisingen gör dom i Houstn?? Det visar sej efter lite efterforskningar att dom varit på turné som dom avslutat i Houston kvällen innan. Samtidigt som jag forskar i detta så lyckas jag få tag på min son Fabian som får prata med Bassisten under tiden jag fixar fram papper och penna för autografer till Fabbe, får även ett special designat plectrum till Fabbe.
Jag får säja att dessa hårt rockande människor var mycket trevliga, ställde upp på ett gruppfoto som jag skickade till min son.

Tack och hej leverpastej



Hammerfall at George Bush Intercontinental Airport

Alongside Houston (Deerpark)

Hejsan svejsan!!

Då ha vi änligen kommit fram till Houston, och sällan har man väl varit så glad över att se den stolta pansarkryssaren Texas. Har även nu fått mina flyg tider, Houston-Franfurt med Luftvaffe sen vidare till Göteborg och slutligen Styrsö.
Skall dock tillbringa ännu en natt i mitt lilla kryp in, kanske jag hinner ännu en Wallander film. Kollade Läckan igår den var riktigt bra tycker jag.

För att återknyta till rubriken så inte kan man se några rådjur här utan bara cisterner och slangar, så kanske det skulle hetat pipe and cistern park.



Den stolta pansarkryssaren Texas och nån amerikansk Fallos symbol i bakrunden.

Lotsar och dimma

Hej då var jag tillbaka igen!

Ja som ni kanske förstår så blev det ingen lots idag, men det var nog inte dimmans fel bara att latoxarna som kallar sej lotsar bara inte hade lust att ta sej ut till oss, en teori god som nån annan.
Vi ligga alltså fortfarande till ankars utan för Houston och väntar, senaste beskedet är kanske kanske lots 06:00 imorgon och då kommer vi att vara till kaj mellan 11 och 12, detta är ju OK för vissa i vår besättning so skall hem men jag själv får nog stanna en dag extra för man behöver ju några timmar att gå igenom saker och ting som hänt under 2 månader.
Väl hemma så väntar en hård vecka med en massa kurser mån-tis skall det brandövas på karholmen denn funderar jag på att ställa in för men kommer väl somna iklädd utrustning, kanske inte så bra men å andra sidan kanske övningen blir mera realistisk då haha, ons-tors skall vi snacka riskanalys, vad jag tycker om detta kan ni läsa i mitten av order riskanalys.

Återkommer med mera info senare, dimman har kommit tillbaka nu.

Skönt att höra att det inte var så illa mad Tobias Hysén och att killer Stiller är påväg tillbaka.

Ankrade

Hej

Ja då ha vi släppt i ankaret utanför Houston vi halv 7 tiden ikväll.
Här skall vi ligga och guppa tills imorgon kväll säger ryktet innan lotsen kommer och vi stävar mot kajen. Detta betyder om allt går som det skall kommer jag att trampa marken på Styrsö på fredag eftermiddag, så nu kan man bara hoppas att inte dimma eller nått annat elände ställer till det för oss.

Blir lite besviken när jag läser Lehmans krönika på Sportsday.se om hur illa det ser ut för Blåvitt, förstår inte hur man kan sätta en gräsklippare/jordfräs som vänsterback som dessutom inte kan slå en passning, när man har skolade backar på bänken, kanske Rhen och Olsson bör ta sej en funderare på vad dom vill med detta laget.

Måste påminna ännu en gång om langång bara 16 dagar kvar.

Hej hopp snart åter

Next Stop Houston

Hej

Kommer inte ihåg om JR Ewing var i Houston och härjade, kanske han skickade Cliff Branes!!!

Igår vid klockan 15 släppte vi bojen i Tuxpan och påbörjade färden mot Houston, väl framme skall jag få åka hem till mitt kära Styrsö.
Rykten sprider sej snabbt och det senaste är att det är dimma i Houston och att ett av rederiets fartyg har legat och väntat i 2 dgr för att få gå till kaj. Detta känns sådär kan jag säga då jag tidigare skrivit att min förhoppning var att komma hem innan Emblas födelsedag 9/4, det bästa scenariot är väl att jag landar på Landvetter international airport, men detta är enbart om vi går till kaj 7/4 emen är det fortfarande förseningar pga dimma så blir det nog inte så.

Nu skall vi inte gnälla förmycket, men jag tycker det är anmärknigsvärt att Rhen/Olsson satsar på 3 defensiva mittfältare och låter Pärlan och Thomas Olsson sitta på bänken STOR Axén varning på detta matchande.
Axén varning = att man inte vill eller kan vinna matcher.
Nu hade Axén tur sist att han hade skador på några riktigt dåliga spelare så han var tvingad att använda de bra haha.

Hejsan hoppsan i lingonskogen

Kanske internet kommer att sluta fungera när vi svänger båten för att nån dum mast står ivägen.

Tuxpan

Hejsan

Ja då var vi förtöjda i bojen i Tuxpan, vädret är kanon och det tycker jag vi är värda efter att de senaste månaderna har haft en hel del skit väder, så idag får jag nog ta en timma på däck.

Idag har vi alla möjliga roliga aktiviteter i maskin, byter axeltätning på en SW-pump samt grejar med den ena pannan, jo jag vet att det är påskafton, men till sjöss får man ta vara på de dagar som finns och då kan de bli på detta sättet.

Avmönstringen närmar sej allt mer och jag får nog snart börja provpacka väskan för hemfärd, gjorde lite inköp i kaptenens lilla shopp igår, då känns det som om man är påväg. Våra 1:e maskinister av avlösning idag, det skall bli kul att få en svensk till i maskin det blir ju lite lättare att komminucera om man säger så.

Glad Påsk på er alla



Påväg till Tuxpan har vi maskinmöte på akterdäck
Bakre raden: Tudas(2:nd Eng). Piotr(1:st Eng). Abe(MTM). Oleg(Electrician).   
Främre raden: Joel(Fiytter). Silva(MTM). Jeffrey(3:rd Eng). Victor(Viper).



Förtöjda vid bojen.

Open Sea

Hej hej

Nja så mycket open sea kanske det inte är ännu, det syns oljeplattformar lite överallt men det är ju i alla fall lite vatten runt omkring, nästan så man saknar leran i Beaumont.
Vi lämnade Beaumont igår kväll vid 19:30 (utan att ha sett en enda alligator) och hade några härliga timmar i maskinrummet efter mörkrets inbrott, det verkar som om alla flod passager måste ske på natten kanske vår vän Murphy har ett finger med i spelet.

Nu stävar vi mot **Tuxpan ett underbart ställe NOT, där kommer vi ligga förtöjda i en boj ute i havet och pumpa vår bensin via ett rör på botten iland till mexarnas miljöbilar, det är givetvis en slang inblandad oxå.

Efter vår seans i Tuxpan så vet jag i skrivadets stund inte vart vi ska så jag får återkomma om detta senare. En sak är dock säker att då skall jag lämna fartyget för den här gången.

**Ja nu är det snart fredag och då det festas på Tequila i Mexiko och då kan last ägarna få några genialiska idéer och kanske skicka oss nån annan stans, men vi förutsätter Tuxpan i detta nu.

RSS 2.0