Ny Vecka

Ja då var Midsommar över för iår, detta var den 4:e irad till sjöss och den andra irad utan sill.
Just nu ligger vi ankrade utanför Amsterdam och väntar på att få komma in för tanka fartyget samt ta ombord reservdelar, senaste ryktet är lors 04:00 imorgon vilket medför att min dag startar 02:30 jippie. Nu får jag nog skriva att fartyget skall givetvis lastas med benin som skall till mexikanarna oxå.
Midsommar ombord på detta fartyg gick i HFO'ns tecken, och det man inte visste innan har man lärt sej nu.

Har även i denna digitala värld lyckats få in Brittisk TV, detta förvänar mej förga med tanke på utvecklingen i det landet, det som dock förvånar mej är att dom har färg TV.
Detta ger att man lyckats få se lite VM fotboll, igår satt vi 4st och kollad Aregntina-Mexico men vi vandra mellan min och kaptenens hytt beroende på vilken sida som låg bäst för signalen.
Kvällen innan fick jag sett lite av USA-Ghana, men när det var 10 minuter så lyckades jag ha av annten sladden, detta i min kamp mot den perfekta bilden, se hur det gick jag blev utan bild istället.
Detta åtgärdades av elektrikern igår lagom till Argentina matchen.

Seine

Tror det stavas så,

I alla fall så har vi nu kommit fram till Rouen i grodans förlovade hemland, fick oxå igång internet när vi kom till kaj så nu kan jag informera om mina förehavanden.
Som jag skrivit tidigare så var Altenen väldigt snäll mot oss och det guppade väl bara i en dag, fick se både Delfiner och Valar runt Azorerna, dessa gynnare håller sej dock borta när man råkar ha en kamera i fickan, men jag lurade dom en dag då jag under förutvändning skulle fram på backen(ja vist låter det konstigt) och inspektera en sak, då smög jag ner min filmkamera i fickan utan att Delfinerna viste det, haha där åkte dom dit, fick väl ca 5 minuter film.

sen igår morse var det dags att ta sej upp för Seine, vi tog lots vid 07:30 för att han skulle visa oss vägen, denna så kallade flod är ännu ett av de lerdike som vi trafikerar, men det var jätte fint runt omkring får jag säga, detta kunde jag olla när jag smet iväg från motor rummet lite då och då, pasade även då på att smyga ner kameran.
Det är ganska smal flod om man kan säga så, så när vi skall ut igen så undrar jag om vi måste backa eller kanske Frans"männen" har ett knep så vi kan köra åt rätt håll om man säger så.

hej hej


Här ser ni att vi kör framåt, snygg färg på vattnet.


På detta foto kör vi fortfarande framåt, men bilden är tagen akterut.

Poolen som försvann

Hejsan,

Då var man tillbaka i rymden igen, 6 dagar utan internet under dessa VM tider är att betraktas som ett bakslag, vår mast och skorsten skymmer flitigt sikten för vår fina boll på taket. Men detta betyder inte att vi här inte vet hur det går i VM, får ideliga rapporter hemifrån i just denna fråga. Så nu vet vi att dom i Nigeria vet precis det vi i Sverige vistse innan.

Idag passerar vi Azorerna vid lunchtid, etta betyder för mej Val och delfin spaning. Har under morgontimmarna laddat och ställt in kamerorna efter bästa förmåga, hoppas nu oxå att jag får något att fotografer så jag kan lägga upp dessa bilder här på denna sida. Vi hade ett stimm Delfiner här vid 09:00 imorse men dessa missade jag för att man kan inte se dom från motorrummet, men fyskam den som ger sej, man får väl ta täta besök ut på däck idag.
Det känns att vi kommit en bit norrut nu, temperaturen dalar, imorse hade vi 19 grader i både luft och vatten. Våra vänner från Fillipinerna börja ta på sej termodräkterna när dom skall ut på däck(nja inte helt sant).

För att återknyta till överskriften så kommer här en helt sann och rolig historia, poolen ifråga är en sådan där uppblåsbar som man har hemma i trädgården.
Vår överstyrman och vår kadett badade i denna häromdagen, och för att den inte skall mögla så brukar den hänga på tork innan den packas ihop, sagt och gjort. Just denna dag så regnade det och den hängdes på på tork utanför incinirator rummet där vi har ett litet"soprum". Här brukar vår incinerator chief ta lite skräp och elda på morgonen för att få upp värmen lite fortare, så även denna dag. När sen poolskötaren(öst) skulle hämta och packa in poolen så var den borta, ja ni kan nog lista ut vart den tog vägen, bäst är dock förklaringen - But it was laying in the garbage room, detta tycker jag är jätte roligt helst efter som vi skojade lite om detta över kopp bryggkaffe.

Ha de göö
Anders

Ute på Altanen

Hej

Här har det inte hänt mycket sen senaste inlägget, vi stävar mot nordost just nu på en maskin, tror det eller ej men vi har kört alldeles för fort och då kommer vi fram innan våra vitlöksdoftande vänner fått fångat tillräckligt mycke grodor och sniglar.

Vädret är dock väldigt fint och vågorna små och fina, Solen skiner från en blå himmel med lite bomulls tussar som svävar omkring. Så i helgen får man försöka utnyttja vädret till att få lite färg på sin bleka lekamen.

Grodor och Sniglar


Sedan senaste inlägget har det hänt en hel del, vi har varit påväg till Argentina och USA men inget av dessa land blev den slutliga destinationen. Vi började med att göra ett försök att ta oss till Houston för att lasta denna utflykt höll i ca 1,5 timmar innan vi vände tillbaka och ankrade på samma ställe som innan.
Slutligen så bestämdes det att vi skulle lasta Urea i Point Lisas Trinidad, för den som undrar vad Urea är för något så fick jag detta beskrivet för mej min ungdom som grispiss, den gången i början av 80-talet så bar resan till samma ställe som den här gången, fast då kom pisset från skånska grisar och skeppades ut från Limhamn.

Nu kanske ni undrar vart vi är påväg, överskriften ger en ledtråd. OK vi är påväg till Rouen i Frankrike för att lossa lasten denna gång, alla ombord är väl inte helt överförtjusta i denna destination utan ville hålla sej kvar på denna sidan Atlanten, men detta är inget vi råder över utan glada i hågen styr vi nu kosan mot nordost(tror jag det blir). Skall väl vara framme där om allt går bra strax innan midsommarafton, så vi tillbringar Kronprinsessans och gymägarns bröllop till sjöss.

Om jag inte har helt fel(har hänt) så kommer vi passera Azorerna och då får man passsa på att hålla utkik efter diverse vattendjur, Valar och Delfiner.

Om ni undrar var vi är nu kan jag säga att vi kommer passera Barbados vid Lunchtid(lokal tid), och enligt vädret kan man tro att man är i Nordsjön = regn och blåsigt.


En liten väder bild från imorse

Bad

Idag vet vi mindre än vi gjorde igår, Men idag har vi åtminstånne gjort ett försök att ta oss härifrån men just nu är det väldigt ovisst så man är så att säga Stand by.
Men igår då badade vi och plaskde vilt längs fartygsidan, vatten temperaturen var 29,4 grader enligt vår danska larmdator, men det kändes ändå väldigt uppfriskande. Lite oro för hajar har man ju men det gick bra alla som hoppade i kom upp igen i ett stycke. Sen var det ganska strömt oxå vi drev med 3 knop så man kan säga att det tur att vi låg och drev annars hade det blivit tungt att simma för att komma ombord.

Lägger upp lite bilder så ni kan se knubbsälar och andra sjöodjur.


Ser väl ganska skönt ut, den som inte är jag är Tapales till lika min frisör.


Ett stim med blandade däggdjur

På Väg

Ja men vart??

Vi rör på oss i den ohyggliga hastigheten av 8 knop, just för att vi inte vet vart vi ska samt att vår talföre överstyman tvättar sina tankar in för vad som komma skall.
Just nu är vi mitt imellan Trinidad och Tobago och solen lyser från en klarblå himmel så i eftermiddag blir det nog lite bronzning med bar överkropp, just bar överkropp finns det en liten rolig grej om, i Jönssonligan på Mallorca så sysslar Vanheden(ej att förvecklas med LL) och Dynamit Harry att göra skyltar för resturanger med mer mer svenska, och gissa vad dom döper en toppless bar till, just det bar överkropp mycket roligt tycker jag.
Har även varit nere i maskinrummet idsg och svettats lite, kan säga att det slår vilket gympass som helst.

Lev väl
Anders

Till Kaj

Ja då var vi äntligen till kaj så vi kan lossa vår last och komma vidare ut i världen, detinationen nästa gång är fortfarande okänd men spekulationerna om vart vi ska är lika många som vi är anställda här ombord.
För att först svara på en fråga angående delfinerna så vet jag inte vad det var för färg Lina, jag jobbar imaskin rummet.
Var ute en snabbis på kajen efter mörkrets inbrott för att spana efter anacondor, men då kom en venezulinsk glädje dödare och sa att det fanns inga här, Hmm längre ner därifrån vi åkte ut är det kanske 1 km och där fanns det ju sånna ormar, kanske ger jag mej ut på jakt lite senare ikväll. Men med lite tur så kanske vi ligger här imorgon kväll oxå och då hinner man ju spana lite mera hehe.

Ha de gött

Ombord

Då var man ombord och har varit så sen igår em, det var skönt att komma ombord efter 5 dagar på hotel. Det blev lite segt mot slutet kan jag säga. Igår när vi skulle ut till fartyget som förövrigt ligger till ankars på floden så hade jag stort span efter Anacondor, men en gubbe med lite engelska kunskaper förklarade att dom bara är ute på nätterna och jagar så dom fick jag inte se, men jag har inte gett upp, tänkte ta en matros och hänga på utsidan ikväll och se om vi kan locka fram dom, om inte annat så kanske nån Piraya dyker upp. Men idag har jag fått se flod Delfiner som simmade runt lite här imorse.

Här kommer oxå några foton från utflykten till parken som jag glömt namnet på, kanske för att det var lite svårt att uttala. De flesta foton innehåller vatten men det är kanske för att det var mycket vatten, knott och mygg där, det var dock lite svårt att ta kort på knotten och myggen för dom är ju inte så stora.


Denna forsen var nästan det första vi stötte på, det fann otroligt mycke fisk här, men jag tror det var fiske förbud för inte en människa stod och fiskade.


Lite vatten mellan lite buskar och träd


Här rinner det lite vatten, tyckte det var ett fint foto


Här rann det vatten ordentligt, i bakrunden skymtar man ett av Hugos byggen och är det största "Powerplant" i Venezuela.


Detta fotot tycker jag oxå är ganska snyggt faktiskt.


Påväg ut ur parken skramlade det till i träden och 4 apor av okänd art höll låda för oss, man ser 2 av dom på denna bilden. Om någon vet vad för art det är får man gärna skriva detta i kommenterna.




RSS 2.0