När Kriget Kom Till Stan

Hej igen

Idag när vi satt och avnjöt en kopp kaffe på bryggan så dök det plötsligt upp handratals stridsvagnar, dom frakatdes ju på en båt hehe.
I alla fall så trodde vi gemensamt att dessa kom från det så kallat avslutade kriget i Irak, kanske dom hittade fartget i öknen oxå, det trodde jag. I vilket fall som helst så tror jag inte fartyget är byggt på denna sidan senaste Milleniumet om man säger så.
Njut av bilderna

Er röst i rymden



Ett Stol Fartyg



Tuffa Tanks

Another day in Beaumont

Hej

Oj vad kul vi har haha, när man går och väntar och har räknat ut att vi skall gå härifrån imorgon kväll så får vi meddelandet att dom skall stoppa lastningen under dagen "for several hours" vilket betyder ja vad vet jag men antagligen att dom själva inte vet hur lång tid detta skall ta. Jag tror helt enkelt att det inte finns mer last för tillfället och odsen på detta är nog mycket låga.

Annars har inte dagen varit den bästa, mannen på andra sidan ylar i glädje över att Gais tagit 3 poäng själv är jag mer tystlåten vad gäller fotbolls resultat men kan säga så mycket att det var en XGaisare som gjorde 1-0.

Ser man positivt på dagen får jag ytterligare en dag att spana efter Alligatorer.


Wall-Mart

Hej

Igår var Kaptenen, Oleg och jag på shopping tur där vi besökte den lokala Wallmarten samt den lokala mall:en.

Väl på Wallan så förväntar man sej att få se lite tjock amerikanare och YES så blev det även denna gång. Fick inhandlat lite påskgodis så jag har lite att trösta mej med över påsken samt lite av sånt man inte behöver.
Var på Game Stop på mallen och inhandade FIFA 10 och direkt ombord satte jag mej och spelade ett derby Blåvitt-Gais 2-1 kan väl hoppas att detta är ett gott omen inför stundande derby 10/5 på Ullevi.


Nu är det klart att jag inte kommer hem till påsk, hade förväntat mej att vara hemma denna högtid och fira den tillsammans med mina barn men så blev inte fallet, men som jag sagt tidigare så vet man aldrig vad som händer i den här branchen.
Ett litet ljus i mörkert är väl dock att  vi just börjat lasta och att det lutar åt avgång på tisdag.

Min nya målsättning är att vara hemma till min dotters födelsedag 9/4 och fira denna tillsammans med henne.

Ha de så kul, snart tillbaka


Till Kaj

Tjabba Tjena Hallå
Som Nicke och Mojje sa för några år sedan i nått barnprogram.

Nu har vi gått till Kaj i Beaumont, hör och häpna det blev lots under Office Hours som vi säger alltså kl 8 på morgonen blev nästa så förvånad att jag först inte trodde på detta.

Väl till Kaj så ser man ju ett ljus i mörkret här uppe i leran, då kommer nådastöten dom har ingen last eller i alla fall inte tillräckligt så nu kanske dom skall börja lasta imorgon eller på söndag = att det måste bli en tur till den lokala Wallmart:en för att sköta lite shopping av precis ingenting av det jag behöver.

Nog om detta i maskinrummet idag har vi inspekterat axlarna vev och kam på BB's ME samt plockat ner nozzle ringen på SB's ME för rengjörning.

Igår var det våffeldagen så jag frågade vår kocken nere i Oliver's Bar and Grill om vi hade nått våffeljärn, då tittade han mystiskt på mej som om jag försökte lutra honom men så var ju inte fallet. Vi fick hålla tillgodo med pannkakorna till ärtsoppan vilken förövrigt var jätte bra visade det sej senare på kvällen.

Solen lyser men har ännu inte sett nån reptil

hej hej


Still in Beaumont

Hejsan

Nu har vi legat här i 2 dagar och det lär bli åtminstånne en till, har varit väldigt dåligt med Alligatorer får jag säga, har spanat och spanat utan resultat. Det ser mörakre och mörakre ut med att jag skall vara hemma till Påsk men man vet aldrig. Det är som jag skrivit innan att det sägs en sak och så händer det en annan.

Igår hade vi Livbåtsövning och MOB övning, då kördes det rescuebåt runt vårt fartyg i högsta fart, detta tror jag är ne av anledningarna till att alligatorerna håller sej undan. Det frågades även om jag vill ut och köra lite(planerade alligator safari) men det var alldeles för svalt utomhus, jag menar skall man leta reptiler så måste det vara varmt så man kan kännan sej som krockodiljägarn som hade en egen TV-show på Animal Planet. När man talar om TV-Show så måste jag bara berätta att jag kommer att delta i ett TV program som sänds i vår.

Fick SMS idag om att Gaztons pappa har sågat ner ett träd på Styrsö, det tycker jag var duktigt gjort.


Alligatorer och Lera

Hejsan Hejsan

Nu ligger vi ankrade upp i nått ler dike (Fina upper anchorage) nära Beaumont, som ni kan se på bilderna ligger vi inte speciellt lång från land. Enligt vår Kapitan så skall det finnas alligatorer här, så jag får väl hålla utkik eller kanske hänga nån matros i ett rep som bete för att locka fram dom hehe.

Parkerade här igår kväll vid 18-tiden och skall ligga till nån säger att vi skall vidare mot terminalen där vi skall lasta bensin som mexikanarna skall hälla i sina mycket miljövänliga bilar.

Idag skall vi ta imot reservdelar och annat smått och gott, dom skulle varit här kl 09:00 imorse men det hände ju inte, senaste nytt är efter lunch.

Vädret idag är till sin fördel, solen skiner och det är lite varmare. Kvällen igår påminde lite om en svensk försommarkväll som första gången man slipper ta på en tröja, riktigt skönt får jag säga efter allt skitväder vi haft innan.



BB sida igår kväll



SB sida igår kväll



Wiew from bridge this morning

Tillbaka

Hej igen!

Haha, nu trodde/hoppades ni kanske att jag slutat skriva dumheter här. Ni hade fel.

Problemet har stavats internet, det är ju inte riktigt som hemma här utan vi har en stor bubbla på taket som skall kommunicera med rymdskräpet som circlar runt vår planet, och när vi åker på vissa kurser så sitter det en dum mast ivägen så att skrotet och bubblan inte "ser" varandra.
Rymdskräp: Sattelit
Bubbla: Parabol antenn
Kurs: Den riktnig fartyget färdas i.
Mast: Järnskrot dom monterat en massa radar apparater och annat skräp på som bryggavdelningen gillar.
Radar: Mojäng som snurrar så att man kan se andra båtar och land på natten, ej att förvecklas med Skärhamns radar.

NU ligger vi i alla fall ankrade utanför Beaumont TX tills inte vet jag, vi har fårr några kryptiska mejl från vår agent(nä inte 007) om tider och sådant, dessa tider och så brukar ha en tendens att vara fel när allt kommer omkring, men vi är lika glada för det.


Ändrade Planer

Hej

Ja nu verkar det som om det festats på Tequila i Mexico, vi har fått ändrade order och kör nu vidare mot Beumont TX. Där skall vi lasta till ett underbart ställe som heter Tuxpan, alla ombord är överlyckliga speciellt kaptenen.

Måste oxå påminna alla läsare att vi närmar oss Season 3 av Landgång, denna gång besöker German och Ann det stolta skeppet Toccata med dess kokette kapten och handlingskrafige 1:e maskinist. Man får oxå möta den smått underlige maskin eleven som bjuder till många skratt. Denna omgång går inte riktigt att jämföra med tidigare omgångar så mycket kan jag avslöja.
Första avsnittet tar sin börja 22/4 kl 20:00 o kanal 1.

Händerna på täcket
Snyggve

Arrvingarna

Hejsan Hejsan

Har fått i uppdrag av nån som kallar sej bäst i världen att skriva lite om denna person.

Denna person är min dotter och heter Embla, hennes favorit ord är nog rubbad för det berättar hon för mej att jag är mest hela tiden. Kanske är det så men jag menar att sådan far sådan dotter.



Embla Rubbo



Fabian

BBQ

Hejsan

Igår blev ju det tyvärr inget inlägg, så jag får väl försöka skriva lite mera idag istället.
Sedan jag börjat blogga så har en gammal tanke dykt upp igen, kanske jag skulle försöka mej på att skriva en bok detta har lockat mej tidigare men då kom jag bara till sída 1 innan jag skrev in mej i ett hörn jag inte kunde komma ur.

Dagen bjuder på en strålande sol från en klarblå himmel, passerar just nu Florida Keys och lyckdes få syn på en delfin. Har oxå fått veta vart vi skall efter Garyville, vi skall till Salma Hayek's födelsestad och pumpa iland lasten.

Igår hade vi BBQ här på vårt fartyg, mycket trevlig och rolig tillställning får jag säga. Det serverades mycket god mat och det slank väl ner nån bernstens färgad dryck oxå.

Idag har projekt dagrumt startat, håller på och skruvar bort allt som inte skall vara kvar. Det skall bli kul när det är klart då behöver man inte gå så långt när man skall bowla(Wii).



Jammy



Ju mer kockar destå.......



Dags att hugga in

Mångfald

Hej

Idag tänkte jag skriva om mångfald, På inrådan av min självutnämnde mentor har jag idag varit och fotograferat i maskin, När jag tittar på vad jag fotografetrat så får det mej att tänka på dåliga historier om Tysken, Dansken, Norrmannen och Svensken. Och som toppen på isbiten lyckdes jag även få med en Finne.

Solen skiner idag från en klarblå himmel och temperaturen har blivit lite behagligare. Tyvärr störs denna idyll av ett evigt dån från rostmaskiner och andra oljud från däck, det värsta ändå var väl att min lunchvila gick om intet för tro det eller ej, skall det väsnas under raterna så måste det givetvis ske på BB's sida där min soffa är placerad liksom hela min hytt aarrgghhhhh. Får väl hoppas att dom inte fortsätter efter mörkrets inbrott haha.


Har fått lite kommentarer den ena elakare än den andra, först till dej som kallar sej min mentor bilderna kommer från det underbara maskinrummet. Till dej som kritiserar min stavning, så kan jag meddela att din dotter är förvånad över hur bra jag skriver jämfört med normalt och jag hade betyg 2 i svenska när jag gick ut grundskolan.
Position vid 10:00 idag: 30deg 01' N / 77deg 55' W Var detta är nånstans vet jag inte men jag vet i alla fall att jag var där vid 10-tiden imorse, de du Eivor!!

Nja så mycket av mångfald blev det ju inte, men håll till godo ändå




Tysken



Dansken



Norrmannen



Och flera Svenskar

Och slutligen Finnen




Ute i det blå

Hej igen

Det var roligta att se att jag fått ytterligare läsare, känner mej lite som en författare där läsaren väntar sej något nytt, likt en Mankell triller.

Dagen har varit till sin fördel får jag säga, har till och med vågat stoppa ut näsan i friskluften, vågade även gå ut och klättrade då upp imasten likt en katt för lite inspektion av våra antenner. (JA alla viktigpettrar det utfärdades ett working aloft)
Idag skall även det vildvuxna skägget ramla så jag är väl förberedd för bronzning när chansen dyker upp, tjuvstartade faktiskt vid lunchen men batterierna gav upp i trimmern.

Nu undrar kanske någon var jag är nånstans, då skall jag berätta att det har jag inte en aning om för jag jobbar i maskin, det enda jag gör på bryggan är väl att störa vakthavande styrman och dricka bryggkaffe(den är rolig haha). Jag vet dock att vi är påväg söderut från där vi började.

En lite rolig sak, vår kadett skulle idag var vår vänner från Fillipinerna behjälplig med att översätta denna blogg till engelska. Hon använde då Google translate, antingen är jag helt värdelös på det svenska språket eller oxå klara inte programet av att översätt min rikssvenska.

Tack för ordet, snart åter
Snyggve


När stornem lagt sej

Hej

Nu är nog det värsta över, efter vi släppt lots igår bröt helvetet lös 60-70 knop vind och ett helvetes regn. Så denna natt man sett fram emot för att få en hel natts sömn blev snarare tvärtom, båten for runt likt en bad anka utan nån plan alls, men så är livet till sjöss man vet inte alltid vad som väntar runt hörnet.
Skall dock inte klaga de flesta dagar har vi jätte fint väder med sol, dessa dagar har man en tendens att glömma för en dag med skitväder.

Lägger upp lite foton från igår kväll



Min Hytt



Ships Office



Grabbarnas omklädningsrum



Wiew From Bridge

12 Mars lite foton

Hej igen!

Nu lättade regnet lite så jag rusade upp på bryggan och försökte ta lite kort, med lite fantasi ser ni vad som är på korten.



Tittar man riktigt noga ser man frihets gudinnan



Manhattan Skyline

håll tillgodo

12 Mars

Hejsan hejsan

Ja då var vi färdigbunkrade här ute samtidigt som Manhattans skyline dyker upp i dimman.
Vi skall väl ligga kvar här in nånn timme till innan vi skall gå till kaj och pumpa iland den sista skvätten.

Det har varit dimmigt och regnigt hela dagen och så lär det fortsätta tur man jobbar i maskin dagar som denna.
Imorgon väntar inspektion och Storm, detta härliga väder skall vi ut och guppa runt i.

Skulle tagit ett kort och lagt upp men nu ökade regnet och med det försvann Manhattan man kan bara svagt urskilja Liberty Island i denna grå sörja. Kanske har jag mer tur imorgon.

på återseende

Rättvisa

Hej

För börja med att tacka mina läsare som nu ökat i antal, jätte kul. Jag börjar känna mej som Blondin Bella eller kanske Blondin Pelle. 

Hur som helst ligger vi nu i Soprano Land och har gjort så sedan i eftermiddags, det är ett märkligt land detta. Man får nämligen som sjöman inte gå iland, får och får man får ta en båt till det ringa priset av 800 USD så det hoppar jag nog över.

Som ni kanske förstått tidigare så har jag inte varit helt nöjd med vad vi har blivit erbjudna för uppdrag efter denna seans i NY/NJ. Men nu verkar det ändå som om ett annat fartyg skall(som alltid slipper) få den roliga uppgiften att gå i ballast till europa och vi skall få gå ner till USG och köra lite PMI, detta är vad jag kallar rättvisa. Nog om detta och tllbaka till mitt gnälliga liv.
Nu har det lyckats så att det är 4 nätter irad som jag fått äran att tillbringa i maskinrummet, som om detta inte var nog så hotas det med ännu en natt/tidig morgon för att gå ut och ankra, där kommer vi ha roliga aktiviteter så som bunkring och proviant(tror jag)

Tack för ordet

Hoho

Hej mina läsare!

Nu är vi påväg till det stora äpplet eller soprano land. Vilket fall som helst så har det lyckats så att det blir nattkörning igen, ankring vid 04 och pilot vid 08. Får nog införskaffa en tältsäng att ha i ECR så jag kan flytta ner där förgott.
Men syndast är det om jourhavande maskinist som får gå ner tidagare än mej för att dra igång kärrorna och så, speciellt på USEC där det skall räddas valar nära land = max 10 knop.

Vart det bär iväg efter NY/NJ vet jag i skrivandets stund inte, men det har hotats med diverse dummheter från vår operativa enhet.

Som lite information kan jag meddela att den 3:e säsongen av Landgång kommer att ta sin start 22/4-10 Kl 20:00 i SVT 1. Där kan ni se hur den snygge 1:e maskinisten donar och fixar.

Ha de gött å händerna på täcket.

9 Mars

Hej

Ha då var det en ny dag, ligger förtöjda i Yortkown sedan 05 imorse, efter en härlig natt i maskin.
Vädret är soligt men kallt så jag håller mej nog inne idag oxå.

Skönt är väl att jag just nu sitter och lyssnar på sportradion Frölunda - Timrå, tråkigt är väl att Timrå just nu leder. Men med lite tur så vänder nog indianerna detta.

Over and out

8 Mars

Hej igen!!

Har fått klagomål på att det skrivs för sällan här, vederbörande är så feg att denne skyller på ett 7 månaders barn, riktigt lågt får jag säga.

I alla fall så har helgen handlat om att göra i oordning på fartygskontoret, svetten har lackat ihop med svordomar om Kroatisk byggteknink(tror inte det finns nån). Allt verkar som om det blir vad det blir.

Har oxå varit runt och filmat lite så att mina nära och kära skall få se hur jag har det, detta gäller inte Gazton's pappa hehe.



Så här ser det ut med knferansbordet, lägg märke till den snygga flaggan på mitt skrivbord och vårt kära kungapar på fotot.



Här har vi placerat dokument skåpen, dom stog förr där bordet står nu(förra bilden).
Lägg oxå märke till kaptenen avslappnade stil till vänster på bilden.

Over and Out kommer tillbaka innom kort

6 Mars fortsättning

Hej igen mina trogna läsare.

Idag har det kämpats hårt skall ni veta, har börjat bygga om kontoret. Våra dokuments skåp har fått byta plats och några av kaptens skåp har fått lämna. Morgondagen innebär att det kommer att flyttas in ett bord så att tull och andra myndigheter skall kunna sitta fint.

Vädret har som sagt tidigare varit bucklig och vinden har blivit starkare under dagen, men solen har lyst på oss lite då och då.

Nu är klockan 17:00 och det innebär att något speciellt händer här hos oss.

Over and out

Utkast: Mars 6, 2010

Hej igen alla mina lässare(är nu uppe i 3st)

Idag är underlaget lite buckligt här i paradiset och temperaturen bara 20 grader, verkar som om vi blivit för bra på att värna om miljön så att "global varming" har avstannar ordentligt.

Är påväg från Hugos hemland till Obama contry, närmare bestämt Yorktown Virginia och där skall vi väl parkera mitt inatten nångång.




Titta på detta

Här har jag och Oleg varit

RIO

Titta så kul vi har

DAG 1

Hajsan hejsan
hej vad det går havet är buckligt men lika glad ändå

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0