Läges Rapport

Ja då har man snart varit hemma i 2 veckor och inte sett solen mer än en gång hmm.

Har ändå lyckats med konstycket att köra sönder en gräklippare, helt ny införskaffad då den gamla var utdömnd av 2 instanser, man kan väl säga att det öppnades en ny vevhusventiation och att då ville inte motron snurra något mera. Har dock fått igång den utdömnda maskinen och skulle idag ut och frisera gräsmattan till golfgreen standard men vår herre tyckte inte som jag så projektet är inte helt klart ännu och det lutar åt innomhus arbete idag, kanske koppla upp de nya grejerna till X-Box konsolen och spela lite volleyboll. Eller varför inte ta tag i ombygnaden på ovanvåningen eller balkongen ja det finns och göra men intye så mycket lust just nu.
Igår hände oxå nått lustigt, hände i och för sej förra veckan oxå att bilen fick lite känguru feeling, första gången trodde jag att det berodde på att bilen inte ville vara i skåne men nu bråkade den även här på västkusten, fick skuttat iväg till verkstan och givetvis var det inag larm eller nån känguru varning när "doktorn" var med ute och åkte men han tog in den ändå för att läsa av elektronikboxen vad som var galet och han var ganska förvånad när han berättade att det var gaspedalen som havererat och att när de skulle köra ut bilen ur garaget så ville den inte alls, snacka om att jag lämnade in den i tid haha.

Hej hej nu får jag hitta på nått nyttigare än att sitta här och skriva.

Hemma

Hejsan

Ja då var man äntligen hemma

Resan tog sin start i San Lorenzo en håla uppför Parana floden, det började bra med en gång när taxin inte fick köra ner till kajen utan att vi fick ta båt till ett annat ställe ca 100 meter nedströms. Vid denna kaj så kördes det nog fölkaskit åtminnstånne luktade det och såg ut så, det var bara för mej själv och 3:e maskinisten att försöka att inte halka i den lervälling som erbjöds att kliva i, sen fick vi gå i en spiraltrappa upp längs en cistern för att komma upp till vägen där taxin väntade, trappan var så smal att det knappt gick att få upp väskan.
Sedan bar det iväg med mej till hotell och 3:an skulle vidare ner till BA för hemresa, här blev det oxå konstigt, agentslusken sade till mej att jag skulle bo på ett fint hotell downtown Rosario, så blev det inte. Hamnde på ett litet hotell utanför San Lorenzo som jag kanske inte skulle definiera som fint men rent, sängen var nog gjord av hård stoppad halm och lockade inte direkt till sömn och vila.
På kvällen så tog jag mej till en lokal carneria och smaskade i mej en seg men god köttbit och en flarra Rutini vilket nog är det bästa vinet i Argentina eller åtminstånne det dyraste haha, efter detta begav jag mej för att utforska nöjeslivet i stan och tog mej då till Popaye vilket hade enligt ett uppslag ombord lovat "20 beutiful girls", tror inte ens att det var 20 personer där och alla var definitivt inte tjejer, nu gjorde det inte så mycket efter som ett gäng kineser höll låda med karaoke maskinen vilket räckte som underhållning för mej.

Dag 2 började med att jag blev upphämtad på hotellet och skulle åka bil ner till BA och äntligen påbörja resan hem, då blir det tvärstopp för att alla lastbilar i hela Argentina hade nog sammlats på vägen framför oss, nja riktigt stopp blev det inte förrän vi kom fram till vägtullen eftersom det går ganska bra att köra på gräsmattor och på vänster sida. Framme vid vägtullen började chauffören prata om maffia mm för de hade tydligen bara stängt av utan anledning, nja så kanske det inte var men när vi kom ut på motorvägen efter 20 minuters väntan så fanns där inte en bil de första milen sen var det stopp igen med lastbilar som orsak, dessa lastbilschaufförer verkade ta det ganska lugnt bla såg jag en som hade tagit fram sitt spritkök och börjat göra kaffe eller något, även här lyckades chuaffisen med konstycket att hitta en grämatta att korsa annars hade vi nog stått kvar där ännu.

Incheckad och med papper som jag tror kommer från en hel fura beger jag mej mot immigrations myndigheten och får där veta att jag har glömt fylla i ett papper, jag försöker med att jag har ju gett dej papper motsvarande en timmerstock det borde räcka, den då skrattande tjänstemannen säger Welcome to Argentina och ger mej det saknade dokumentet som jag snällt fyller i och saken är fixad.
Väl igenom alla instanser börjar jag nu utforska flygplatsen för att hitta något att äta för på hotellet fanns det bara kaffe och juice som frukost inte mycket för en fullvuxen man.
Hittar en liten kaffeteria där man kan få en varm macka som faktiskt inte smakade helt fel när man är riktigt hungrig, efter detta gick på en helt misslyckad shoppingtur om man ser till vad som blev handlat, batterier till mina hörlurar var det enda som föll mej på läppen och jag som letade fotbollströjor till min son och Gazton.
Efter den tuffa shoppingen gick jag och satte mej på den andra kaffeterian och tog ett glas vin, då dyker det den ena långhårige efter den andre var av några ser ut som riktiga rockstjärnor, detta meddelar jag min filckvän och hon tycker jag skall gå fram och fråga vilket band det är medans hon googlar vilket band som varit i BA och dratt några riff. Detta vågar jag inte då ett glas vin är förlite för att ta modet till sej så jag går och sätter mej vi gaten och väntar på att den skall öppna, då dyker det upp ännu mera rockstars så till slut blir jag för nyfiken så jag frågar en kille som ser ut att var nån typ av hjälpreda, då säger han att det 2 band och de som sitter borta på kaffét är Helloween, det andra bandet säger han inte vad det är med det tar jag reda på senare när jag hörde att de pratade finska och det stod Stratovarius överallt på deras kläder, detta bekräftades även senare av en i bandet.

Sen han jag inte mycket mer i Argentina men det är 3:e gången nu som jag träffar nått band när jag är ute och åker, första gången jag mönstrade på Tapatio så var det nått Mexikankt band som var stora i Latinoamerica och tjerna överföll dessa killar när vi stod vid väskbandet, för ett år sedan vid avmöstring i Houston så träffade jag Hammerfall.

Flygresan från BA till Frankfurth tog 12 timmar och 40 minuter, denna resa är otroligt seg ibland är det ju jobbigt att bara vara vaken i 12 timmar och skall då tillbringa den i en tub oxå så går ju inte tiden jättefort, jaja nu kom vi fram och jag lyckades sova några timmar där på natten så att tiden gick åtmionstånne fort de timmarna. Framme F-Furth så är man trött och seg, då drabbas man av den tyska logistiken = tvärstopp i passkön och när det går så sakta och man börjar titta på klockan för nästa flyg som skall ta mej till Göteborg skall gå om 40 minuter då stänger de en "kassa"!! jaja det går mer flyg till Göteborg så det är inte så farligt, men det verkar var mer än jag som har bråttom för när jag väl kommit längst fram i kön då kommer det ne massa folk och springer förbi, hmm säger jag och undrar vad för köteknik de har i det land som dem kommer ifrån, jag får svaret att damen är 83 år jag tittar då fundersamt på han som svarade mej och frågar snällt och då behöver man inte be om lov att gå före??? han blev lite röd om kinderna och folk runt omkring skrattade lite granna, sen frågade jag honom om han inte ville gå före han oxå för att ta hand om 83-åringen och det ville han ju givetvis och det fick han göra.
För att försöka avsluta detta nu så kan jag berätta att jag han flyget till Göteborg och det tog en timma från det att jag lämnade planet från BA tills det jag var vi gaten till Göteborgs planet, för om det gick sakta genom passkontrollen så gick det absolut inte fortare genom säkerhetskontrollen för där rådde total kaos, har alltid trott att tyskar var ett folk av ordning och reda men får nog ombepröva detta


Här sitter delar av Helloween, trevlig killar som tog sej tid med mej. De skall spala på Swedenrock iår det visste de men inte vilken dag.

Ha de så bra tills nästagång, nu skall jag snart på en träslöjdslektion och hoppas att jag fortfarande har 10 fingrar kvar efteråt haha. imorgon blir gympa.

RSS 2.0