Saturday in Paradise + Eivors Spalt

Hej

Ja då var det lördag och ännu en vecka lider mot sitt slut så även bantningen, vad gäller bantningen så fick jag äta fast föda igår(det är väl kyllingen i soppan oxå i och för sig) och magen reagerade positivt får jag säga och det var skönt så nu har jag vågat mej ut på en lite rundtur på fartygets däck.

Idag är vädret helt fantastiskt, havet ligger som en spegel och hade det inte varit för den eviga dyningen så hade det varit helt perfa.

Som det ser ut nu kommer vi att vara framme vid lotsstationen måndag morgon vilket innebär ankring i några timmar vilket passar maskinavdelningen som handsken då kanske vi hinner fixa till det sista efter Irene.

När vi har så här fint väder som idag skall nog fartygets maskinchef ges sej ut på en powerpromenad i eftermiddag för att kanske trimma sin kropp lite extra haha.

När nu är det snart lunch hej hej.

Eivors Spalt 10:45 Lokal tid (GMT -3 timmar)

Lat:    8deg 02' N
Long:  50 deg 15' W
Kurs: 133 deg
Fart:  13,9 SOG (14,4 STW)


Här syns fartyget vagga fram, det gröna är sjögräs Sargasso tång enligt kapten


Närbild på lite sjögräs, den uppmärksamme ser även en ölflaska flyta omkring ungefär mitt i bilden, det är nog en törstig rackare som ligger för om oss som lämnat detta spår.


Som en spegel helt underbart, om det inte varit för bulorna så...

Soffläge

ojojoj vad det gungar å står i, en härlig dyning in på BB's bog gör att fartyget har problem med att ligga i vatten. Hmmm tänker ni vad jag syftar på är vattenpass och då föredömligen med rakvatten i, Atlanten dagen till ära innehåller verkligen inte nått rakvatten det kan jag säga.

Var ute och spatserade på däcket igår och hittade väl inga jätteroliga grejer att fotografera och inte så heller på dagens runda, det är lite svårt att fånga rullandet på foto om man säger så. Annars så skiner solen från en nja inte helt molnfri himmel. Men man blir lite avis när man läste GT och det var 22 grader fortfarande klockan 22 i Göteborg alttså 22/22, vi har väl det oxå varmt å skönt men det är ändå skönare att sitta på altanen hemma och kanske smutta på nått brunt samt röka något brunt från humidoren dessutom haha.

Idag har jag fått mejl från min bror som beställt en ny elgitarr ala Zakk Wylde till mej så nu kanske Ozzy ringer när jag kommer hem för att vi skall ut på nån världsturné eller så.

Blir inga nya foton och ingen Spalt men idag är det för att jag inte orkar pinna iväg dit upp där alla siffrorna finns.


ni får hålla tillgodo ändå
hej hej

Hoppsan

Ojojoj såg att det redan var 2 dagar sedan jag var inne här och skrev något uppmuntrande(och jag som klagat på att min dotter uppdaterar sej så sällan), nja det kanske inte finns så mycket att skriva om eller så har jag varit lite upptagen de senaste dagarna.

Efter att vi lämnat Irene bakom oss så har vi i maskinrummet haft en del att stå i och har väl lyckats till nästan 100% med vad vi tänkte vi skulle göra. I alla fall så var det tillräckligt med de timmar vi fick dansa med henne, och inte mycket sömn blev det heller den natten alltså precis som om man varit på ett party.

Idag så är det inte så mycket moln på vår himmel så jag tänkte smita ut efter kaffet och fototgrafera lite om det nu finns något att fota,
men det blir ju åtminstånne en lite promenad denna bantar vecka. Just det håller på med banting genom att äta kycklingsoppa och att man går ner i vikt är nog pga alla toabesök, magen har inte varit sej lik de senaste dagarna och idag var det ytterst nära jag gjorde i brallan så nu är det slut fisit tills det är fastare i magen haha.

Om jag hittar något roligt att fotografera så dyker det upp i nästa inlägg

Ha de så bra och sköt om er.

PS: det blev ingen spalt idag då jag inte vågar gå allt för långt från toaletten haha, men den kommer nästa gång. Men vi passearade Barbados igår eftermiddag.


Sol, vind och vatten

Nja så mycket sol har det inte blivit de senaste dagarna då vår kompis Irene utvecklade sej till årets första Orkan.

NU skall vi se om vi inte kan få med några bilder idag, man vet inte farten på internettet innan man provat och för det mesta är det så segt att tuggimi framstår som fast.

I alla fall så var vi ute i riktigt dåligt väder under måndagen och även idag är det skit men något bättre, vår nämnde vän såg till att ge oss rejäl sjö så sömn har det varit dåligt med under den gångna natten men det får väl kompenseras inatt. Natten som kommer har det ryktats att sömntjuven skulle komma och sno en timma av oss, han skulle varit här redan inatt men kanske väderleken hejdade hans framfart, men förr eller senare så lär han ju dyka upp.
Det var svårt att få några rättvisande bilder på ovädret igår men jag har hittat 2 stycken som kanske jan ge en känsla av hur vi haft det här ute, eftersom jag gör min sista törn här på Tapatio så hade man väl hoppats på en lung och fin törn men så blev det inte haha. Nu har vi i alla fall svängt söderut igen och närmar oss detinationen med en fart som ni får kolla i Eivor spslt som kommer här.

Eivors Spalt, 13:30 Lokal tid(GMT -5 timmar)

Lat:   20deg 44' N
Long: 65deg 45' W
Kurs: 123 grader(snett neråt vänster)
Fart: 11,4 knop (SOG) 12,2 (STW)


Så här blev mattan i hytten jag beskrev i ett tidigare inlägg, skall bara göra några justeringar i em vad gäller kanter sen är jag mer än nöjd med denna insatts.


På lördagen hade vi BBQ med tillhörande tävling i kastline kastning, bloggaren själv hade ingen större framgång i denna tävling, det roliga dock var att mässmannen tog hem segern. här hade vi i alla fall fint väder och varmt var det oxå.


En bild tagen akterut från bryggan igår, bilden är väl inte helt rättvisande men ger kanske en kännsla av hur det var.


Försökte under hela dagen när tid gavs att få ett riktigt bra skvätt kort och detta var väl det som blev minst sämst, på detta foto regnar det oxå. Den fantasifulle kanske kanske kan tänka sej vågorna i bakrunden, i vilket fall som helst så gungade det

Tropical Storm Irene

Hejsan svejsan

Då närmar vi oss Irene som tydligen lär utvecklas till Hurricane inom det närmaste detta betyder att det lär bli blåsigt i Florida.
Här har vi ändrat kurs för att undkomma den värsta skiten av detta lågtryck vilket vi lär känna sviterna av imorgon.
Gårdagen tillbringade jag större delen av i min sovhytt där jag lade in en ny matta och snyggade till, foton av detta kommer i ett senare inlägg då internet är av den segare varianten dagen till ära, Lördagen avsluttades med ett grillparty där maten som vanlig smakade fantastiskt.

Eivors Spalt: 11:00 lokal tid (GMT -5 timmar)
Lat:   20deg 42' N
Long: 74deg W
Kurs: 87grader
Fart:  12,5 knop (SOG) 13,6 (STW)

Skall även se om jag kan fånga några bilder på ovädret imorgon, mer om detta i ett senare inlägg

håll tillgodo och händerna på täcket.

@ Sea

Hopsan Hejsan

Ja då var vi påväg igen och denna resa tänkte jag dra igång med Eivors Spalt igen.
Idag är det förövrigt Eivors födelsedag Grattis på dej.

Gårdagen gick man omkring som en tögefoggel som min far hade sagt, det betyder att man inte riktigt är på tårna, blir lätt så efter en natt nere i maskinrummet. Lotsen hoppade av vårt fartyg strax innan 07 på morgonen och vi drog igång sjöresan vid 07 så man lämnade väl maskinrummet i lagom tid för att intag frukosten innan man gick till kojs, och där låg man väl och vred sej från och till fram till 11 snåret innan man gav upp. Kan däremot berätta att jag sovit otroligt gott inatt, somnade strax före 22 och vaknade 06:15 det är helt ok får jag säga.

Eivors Spalt: 10:00 Lokal tid (GMT -5 timmar)

Lat:   25deg 09' N
Long: 85deg 10' W
Kurs: 126 deg (COG)
Fart:  14,1 kn (SOG)

Alongside Westwego

Japp då gick vi till kaj igår kväll, låg här förra hösten och lastade på samma kaj, den gången var det förbjudet att gå iland men denna gång verkar det som om möjligheten skall finnas.

Detta ställe ligger strax uppför Missisippi från New Orleans räknat. Det är inte långt för en fågel att ta sej in till stan men en ganska lång omväg för de som inte kan flyga, man kan se stan härifrån med Superdome i förgrunden, får se om man orkar ta sej iland ikvällningen om inte så bara för en promenad och titta på hålan där vi ligger, är dock lite orolig för att det som skall bli som sista färden haha. Hmm kanske införskaffa en Banjo och smälta in jaja sånt här skit skriver man bara när man inte har nått att skriva om tror jag, men denna gång blir det lite fotografier oxå dock inte på några Alligatorer då desa varelser inte behaga visa sej för en sånn intresserad som jag, ja även 3:e styrman har jag fått med i mitt spanande efter reptiler.

hej hej


Här ligger vi fint förtöjda i diket


En bild akterut oxå, här trodde jag att det skulle krylla med Alligatorer men så fel jag hade


Och slutligen en bild på New Orleans oxå, den byggnaden med det runda taket lite till vänster om höghusen är Superdome, dit flydde en stor del av befolkningen när Hurrikanen Katrina härjade.

Inga nyheter

precis så är det

Ignetligen finns det inget att skriva om som är av intresse men jag sitter ändå här och skriver om detta hmm ja hur lät det.

I alla fall ligger vi fortfarande kvar på floden strax söder om New Orleans ja man ser faktiskt stan i kikare även för blotta ögat ser man några höghus.
Igår så var det några ur besättningen som åkte iland och utforskade vad vi kan se har inte fått in någon rapport om hur det var då klockan här bara 06:30 på en söndags morgon när jag skriver detta.
En av de som var iland var vice C/E till mitt stora förtret för givetvis blev jag inblandad i arbete under eftermiddagen så jag fick svettas lite. Jag hade nog funderat på att lapa sol under lördagen men arbete och framförallt moln och regnhot satte stopp för detta, nu nådde aldrig regnet oss utan vi såg det på avstånd dp det gick öster om fartygets placering.

Har lyckats få in amerikansk TV och igår måste det varit filmnoja, filmer jag hann se med vissa avbrott; "The Unforgiven" med Clintan i högform, "The Pelican Brief" med Julia(länge sedan man såg den), "Master and Comander", sen såg jag brottstycken ur "3000 miles to Graceland" och "Exit Wounds" med Steven Segal efter detta ylade kudden på mej att han behövde vila och minsann det behövde jag oxå. 

hej hej

Ett Senare Inlägg

okok

Här kommer bilderna kunde inte hålla mej borta med kameran under min lilla runda och varmt som f.n var det.
Att jag kunnat fotografera på däck är för att fartyget är gasfritt annars är det förbjudet med det mesta där ute, nja inte arbete.
Alla på bilderna är medvetna vad syftet är med bilderna och har gett sitt godkännande att medverka på denna sida.

håll tillgodo.


Här kommer Carneval Triumph glidandes förbi oss, delar av dess besättning spelade basket när de passerade.
De personer som är på detta fotot har jag dock inte frågat om deras medverkan, men det är ju i första hand båten jag visar.


Här ser vi Paldo leka King Kong eller nått, hatten längstner till höger på fotografiet tillhör fartygets båtsman. Konstigt att leka King Kong när det inte finns ett enda kjolstyg ombord hmmm


Här syns Båsen(till höger) och Reparatören(till vänster) diskutera hur problemet skall lösas.


Här har vi Tapales han är ingen pirat om det är det ni tror nu, och han är inte klädd såhär för att det är kallt.
Nej han skyddar sej från att få sol på sej.




Dags Rapport 2011-08-12

Ja här har inte hänt mycket sedan förra inlägget. Vi ligger kvar på exakt samma ställe och lär så göra över helgen oxå. Så än finns det hopp om att får se en alligator även om jag innerst inne tvivlar på att det blir så, får nog det ett snack med den där 007 om detta.

Ja nu var väl dett inte hela sanningen för idag kom det några regndroppar ja faktiskt en heldel det var så att man blev lite blöt på sin inspektinsrunda på fartygets däck.
Sen har temperaturen i floden sjunkit lite oxå från 32,7 till 32,6 haha, men det lilla gläder en maskinchef som kämpar mot naturens krafter.
Fördelen med att ligga här är väl att det inte rullar och det är ganska skönt för om rykten stämmer om resan efter den här så lär vi få vår beskärda del av den varan längre fram.

Sen passerade det en kryssningsbåt igår kväll Carneval Thriumph den var vit och fin, annars består kvällarna mest av att titta på TV eller film, gymmet har inte ropat så kraftigt på mej å andra sidan så är det 2 våningar ner så om man har på lite högre ljud på TV'n så slipper man höra gnället från träningsredskapen hehe, men det betyder inte att jag inte varit där. Har faktiskt både tränat och inspekterat detta utrymme så jag vet allt var det finns.

Idag missar jag festen i Göta's bo, detta är en trevlig och fin tillställning i goda vänners lag, idag var det tydligen BBQ. Halsviksvägen 20 representeras idag av fröken Berntsson, hon måste ha smitit ner tidigt för ingen svarade när jag ringde 18:45 svensk tid hmmm.

Nä nu får det bli ytterligare en inspektionsrunda denna gång utan regn.

Foton och sånt kommer i ett senare inlägg

On Request

Eftersm jag fick ett önskemål på bilder från detta dike skall denna önskan nu uppfyllas.

Spanade efter Alligatorer igår kväll utan att få se en enda.

mer info en annan dag.


 Här ligger vi, bilden tagen förut. Notera det klara vattnet


Bild tagen akterut


Lite krigarbåtar ligger här oxå tväörsöver floden


Och slutligen ett boningshus, den som bor här ser nog ofta Alligatorer

en vecka senare

hej igen'

Att jag inte skrivit något kan bero på 2 saker att jag inte haft något att skriva om eller att internet varit krassligt, kan även vara så att jag inte hunnit oxå på grund av hårt arbete. Detta lämnar jag helt åt er att bestämma själva så har jag inte sagt förmycket.

Veckan som gått har innehållit en strålande sol och höga temperaturer, som jag skrev innan så har vi varit nere i Coatzacoalcos och vänt och är nu tillbaka uppe i Missisippi och ligger just nu ankrade @ 9 mile anchorage som ligger alldeles söder om New Orleans. Vi ankrade här vid midnatt och ryktet säger att vi skall bli kvar här i några dagar innan vi skall lasta och bege oss söderut bort från detta dike.

Turen upp hit var intressant vi hade en skön flodtemperatur på 32,5 grader med en toppnotering på 32,9,oh vad skönt tycker nog de flesta men en maskinist brukar bli bekymmrad vid dessa temperaturer då det ger oss en hög kylvattentemperatur toppnotering igår 36,9 grader och det är nog ganska nära gränsen innan vi får riktiga problem.

Har inte fotgraferat något denna vecka men det kommer, skall försöka ha lite tätare inlägg nu oxå.

hej hej

lägesrapport

Ja då har jag hunnit iland och fått shoppat nya kallingar så jag kan byta varje dag haha.
Var iland snabbt igår förmiddag och besökte Best Buy och givetvis Walmart, denna Walla var en liten en men det fanns vad jag behövde så det var ju bra.
På BB så hittade jag en SD Kort läsare så nu kan jag använda min kameran igen, kunde jag väl innan oxå men fick då inte över bilderna till datorn.

Hade igentligen tänk blogga om min utresa idag men det känns lite inaktuellt om man säger så, dessutom så var det inga roliga foton jag hade att erbjuda från resan.

Idag packar vi upp efter att ha tagit imot reservdelar och annat smått och gott igår em/kväll. Det ryktas oxå om avgång senare idag typ 17-tiden, då drar vi iväg till Salmas ocg gänget igen.

mer senare men inte idag


Här ligger vi just nu, till höger syns Corpus Christi Skyline

RSS 2.0