Update

Ja då ligger vi ankrade utanför Corpus Christi och skall göra så tills på måndag morgon enligt agenten som har samma namn som den tropiska storm som härjade här för några dagar sedan. Om nu nu undrar så hette den Don, denna storm har vi haft lite känningar av igår med rullande och regn.
När vi väl kommer in till kaj och får lastat så får vi se om jag hinner iland och fått fixat kortläsare till min kamera samt några kallingar haha.
Resan härifrån kommer att ta oss ytterligare en gång till Salmas hemstad för lossning, har fått reda på om man skall gå iland där nu måste man vacinera sej mot mässlingen efter som en epedimi brytit ut i stora delar av Mexiko, tänkte ringa morsan och fråga om inte hon kan intyga att jag redan haft den skiten, jaja kanske kan man få hjälp från land att handla upp de sita pesosarna på min favo shop El Vikingo(nästan mer poppis än Wallan nu hehe)
Lite mer om framtiden är att nästa resa som blir nummer 8 för året kommer att ta oss till Vila Do Conde i Brasilien, vi vet inte ännu vart vi skall last men det löser sej nog, då kommer även Eivors Spalt tas upp igen efter som vi har nära 12 dagar dit ner. Skall  bli skönt att komma iväg nu i hurrikan tider.

Nu tid handlar mest om att göra rent våra kylare i maskinrummet då effekten på desa är väldigt dålig, men sånt går att åtgärda med lite vatten söl och ett gott humör.

hej hej

lägger upp en fin bild på Vikingen igen


Visst har han fina färger El Vikingo


Downtown New Orealans när vi passerade påvägen ut after lastat i St James


Tunga moln över Missisippi, dessa inehöll en del regn kan jag meddela

Blandade uppgifter

Hejsan svejsan

Då är vi påväg uppför pråmarnas paradis slut destination St James några timmar norr om New Orleans, denna flod färd tog sin början måndag kväll vid 23-tiden men vi har inte åkt båt hela tiden utan stannar strax söder om NO för att tanka upp skutan för nya äventyr.
Efter detta vet jag inte i skrivandets stund vart vi ska och lasta men troligast är väl Houston området, nog om detta.

Nu skall jag berätta lite om min ledughet som till största delen tillbringades på Västkusten pärla tillsammans med min flickvän och mina arrvingar, vädret var lite varierande men till mesta del soligt och skönt, vatten temperaturen bjöd dock inte till bad i havet så en pool införskaffades kanske mest för att min son tjatade om hur viktigt det var och är med pool.
Under en lördags eftermiddag fick jag träffa Gais A-lag som var ute och tränade på Styrsö, det var ganska kul att se  denna främling legion spela fotboll med våra lokala hjältar, veckan efter var det dags igen då var Blåvitt's sommar proffs ute och spelade mot en skärgårdskombination Blåvitt vann med 7-2.

Sen har jag tillslut fått tummen ur och gjort klart balkongen som revs ner för 3 år sedan resultatet blev överaskande bra och det kostade bar 2 skinflådda knän, en blå tumme och ett mindre ingrepp på vårdcentralen, detta var ganska ovanligt då jag har en tendens att skada mej sjäölv under arbete haha. Här hade jag god hjälp av min flickvän, far och lillebror som hjälpte till med handräckning när det så behövdes.

Tyvärr kan jag inte lägga ut några bilder från mötet med Gais för sladden till kameran ligger hemma och samlar damm, japp så kan det gå när man inte fokuserar fullt på packningen haha. Men lite bilder på balkongen skall väl jag få med, hit skickade av fröken Berntsson igår kväll. Tack hjärtat


Så här ser det ut om man står i poolen och kollar haha, man kan även se att fröken Berntsson har målat på den bortre sidan av balkongen samt hörnet.


Vi tar en bild från andra hållet oxå


Och en bild från balkongdörren visst ser det bra ut!!


En bild tagen ute på balkongen, men här verkar det som det har hänt något med linsen haha




lite information

Ja då var det en vecka sedan jag lämnade Styrsö

Förtilfället så blir det knapert med bilder då jag glömde packa ner sladden till min kamera men jag skall försöka smita iland till Best Buy när det finns en öppning i det späckade schemat för att få tag på en minneskort läsare, då mina vänner skall det bli bilder haha, blir kanske en snabbis på Wallan oxå vem vet.
Då kommer det förhoppningsvis bilder på den nybyggda altanen hemma som jag och min underbara flickvän slet med, resultatet blev kanon men gav mej lite skador som nu läker som bäst bla 2 flådda knän och en blå tumme.

Just nu är vi påväg från Coatzacoalcos till St James(Missisippi) med ett lietet depå stopp påvägen upp för att tanka kärran. Här räknas det med att ta ombord lotsen vid midnatt vilket gör mej extra glad för då slipper jag sova inatt NOT, igentligen är det väl ingen som är sådär jätteglad för detta men sånt är livet.

Hej sålänge

Tbx in the saddle/Last Contract

Japp så är det har nu varit ombord i lite drygt 12 timmar och jobbar vidare in på första dygnet.

Resan blev ingen höjdare om man säger så, fick fönsterplats på ett fullsatt flygplan så skinkorna var mörade och fina när jag kom fram till Mexico City, men jag intalade mej att det inte var så farligt då det bara var 12 timmar av mitt liv jag skulle sitta där och uggla. Annars landade jag i ett varm och skönt MC och ett svalt hotellrum.

Dagen efter bar det av till Coatzacoalcos(ja ni vet vem som är född där) landade på kvällen i en strålande sol och 35 graders värme, installerade mej på hotellet då började problemen när jag skulle koppla upp mej mot intenet så ville inte min dator komminucvera med hotellets trådlösa nätverk och 2 hakkrare kom besök och försökte hjälpa mej men de var inte så bra på svenska men jag översatte  så gott jag kunde men det hjälpte inte när de inte kunde engelska haha(ingen på hotellet kunde detta språk försökte dock inte med svenska). Sedan gick jag ner till hotellets restaurang och skulle får mej lite i magen tänkte jag, beställningen gick nog bra tror jag eftersom vi inte talade samma språk och menyn var på spanska, det nedslog mej dock inte utan jag beställde maten men när vi kom till dryck då gick inte fullt lika bra, här ville jag ha ett glas vin eller en öl men det kunde de inte erbjuda, då beslutatde jag mej för att drick vatten. Servitören frågar mej om jag vill ha med citronsmak eller vanligt jag väljer vanligt då kilar hon iväg, kommer tillbaka och konstaterar att det inte fanns vatten utan bara Coka Cola eller Fanta då lade jag ner detta.

Jag lämnade hotellet och tänkte jag får väl hitta nått annat då och fann då att jag praktiskt taget bodde granne med La Flor och där kunde de engelska och även menyn var på engelska så detta blev mitt matställe detta dygn.
Dag 2 i Coatza började med att jag ringde 007 och undrade när jag skulle bli upp hämtad och då viste han inte riktigt utan trodde att det skulle bli sen kväll(vilket det oxå blev). Så jag kilade ut på stan och tänkte leta rätt på det stället jag handlade Tequila på förra gången jag var här men dett kunde jag inte hitta utan jag hittade El Vikingo(tror det hette De Vikingo förra gången) det kan oxå helt enkelt vara så att det flyttat butiken till större lokal, nog om detta väl där så inhandlade jag 4 nya polare som syns på bild nedan.

Hej hej skriver mer en annan gång tex vad jag gjorde när jag var hemma.


Ja så här ser skylten ut ovanför butiken


Fin Grafitti


Mina nya polare alla 4 på ett foto


Mina lunch polare, och ja det finns ålekråger här oxå här simmandes tillsammans med några pelicaner


En högljud Mexicanare som sprang omkring och ylade


Med en ensam pelican på......... här sitter en och sneglar på mina räkor

Dags igen

Ja då var jag tillbaka här vilket betyder att jag skall ut och jobba igen.
Denna gång bär resan till Coatzacoalcos Mexiko staden där Salma Hayek föddes.

Mera info och bilder kommer senare för nu måste jag in i duschen för att hinna 08:02 båten till saltholmen annars missar jag flyget.


hej hej sålänge

RSS 2.0