Grodor och Sniglar


Sedan senaste inlägget har det hänt en hel del, vi har varit påväg till Argentina och USA men inget av dessa land blev den slutliga destinationen. Vi började med att göra ett försök att ta oss till Houston för att lasta denna utflykt höll i ca 1,5 timmar innan vi vände tillbaka och ankrade på samma ställe som innan.
Slutligen så bestämdes det att vi skulle lasta Urea i Point Lisas Trinidad, för den som undrar vad Urea är för något så fick jag detta beskrivet för mej min ungdom som grispiss, den gången i början av 80-talet så bar resan till samma ställe som den här gången, fast då kom pisset från skånska grisar och skeppades ut från Limhamn.

Nu kanske ni undrar vart vi är påväg, överskriften ger en ledtråd. OK vi är påväg till Rouen i Frankrike för att lossa lasten denna gång, alla ombord är väl inte helt överförtjusta i denna destination utan ville hålla sej kvar på denna sidan Atlanten, men detta är inget vi råder över utan glada i hågen styr vi nu kosan mot nordost(tror jag det blir). Skall väl vara framme där om allt går bra strax innan midsommarafton, så vi tillbringar Kronprinsessans och gymägarns bröllop till sjöss.

Om jag inte har helt fel(har hänt) så kommer vi passera Azorerna och då får man passsa på att hålla utkik efter diverse vattendjur, Valar och Delfiner.

Om ni undrar var vi är nu kan jag säga att vi kommer passera Barbados vid Lunchtid(lokal tid), och enligt vädret kan man tro att man är i Nordsjön = regn och blåsigt.


En liten väder bild från imorse

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0